top of page
 
Laatste Lezingen
 

2017

 

Conference ‘Virtuous Leadership

By Marie Glorieux, manager of the Belgium Institute for Virtuous Leadership

Virtuous leadership is the first systematic approach to leadership. You are not born as a leader, you can become one! Leadership can change life, culture and business

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
Lezing 'Ervaringen van een militaire arts in een veranderend tijdperk'
Dr. Filip Van Wouwe
'Tijdens deze boeiende lezing vertelde Dr. Van Wouwe aan de hand van een beeldverslag over zijn ervaringen als legerarts tijdens humanitaire missies in landen zoals Congo, Libanon en Afghanistan. Achteraf werd er druk nagepraat met een drankje'
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2015

Donderdag 29 oktober verzorgde Dr. Amal Marogy in Steenberg de conferentie ‘Beauty and culture: means against Islamic extremism in the Middle East’. Dr. Marogy is professor Arabisch en Neo-Aramees aan Cambridge University en oud-residente van Steenberg.
 
Op dinsdag 3 maart gaf Mgr. Leon Lemmens, hulpbisschop van het aartsbisdom Mechelen-Brussel, een lezing in Steenberg met als titel 'Hoe kunnen wij in de hedendaagse maatschappij meewerken aan de nieuwe evangelisatie?’.
 
2014
Professor Christoffel Waelkens (departement Natuurkunde en Sterrenkunde KU Leuven) was op dinsdag 11 maart onze gastspreker over het thema ‘Geloof en wetenschap’. Professor Waelkens heeft verschillende publicaties omtrent dit thema uitgebracht.
 
Marina Robben, voorzitter van de International Federation for Family Development, gaf op 29 april een voordracht over haar werk met betrekking tot ‘family development’ bij de Verenigde Naties in New York. Aspecten zoals de duurzaamheid van families, armoedebestrijding bij kinderen en de strijd tegen de vergrijzing kwamen aan bod. Het was een leerrijke avond!
 
Op woensdag 29 oktober  gaf journaliste Victoria Martin een conferentie naar aanleiding van haar boek over de ‘Founding fathers of Europe’. De geschiedenis van het ontstaan van de Europese Unie werd op boeiende wijze toegelicht aan de hand van de levensschetsen van de belangrijkste actoren zoals Schuman, De Gasperi en Adenauer.
 
2013
Paolo Artini, hoofd van de Protection Unit bij het Hoog Commissariaat van de Vluchtelingen van de Verenigde Naties, vertelde op 5 maart  over zijn ervaringen bij het werken in vluchtelingenkampen en zijn recent verblijf in een Jordaans kamp voor Syrische vluchtelingen.
 
Op 28 november gaf Cristina Morales, licentiate Informatica, een voordracht over  het actuele thema ‘Cybersecurity’. Er werd de toehoorders een referentiekader aangereikt om de actuele ontwikkelingen op dit gebied te kunnen duiden.
bottom of page